top of page
  • Foto van schrijverJürgen X-Drones

Antwerpen test transport via drones tussen ziekenhuizen.

Het gaat om het transport van onder meer apotheek preparaten, menselijk weefsel en bloed- en urinestalen die per drone getransporteerd worden tussen verschillende ziekenhuizen.


De eerste voorbereidende test van het project ging op 3 oktober door. Daarbij is een drone tussen het dak van GZA Ziekenhuizen Campus Sint-Augustinus en het dak van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen gevlogen. Voor die testen werkt de stad samen met het Antwerpse bedrijf Helicus.

Een drone van SABCA. Niet dezelfde transportdrone die in Antwerpen wordt gebruikt

"Antwerpen zet sterk in op technologische innovatie om haar dienstverlening te verbeteren en stedelijke uitdagingen aan te pakken. Het luchtruim boven de stad is een erg complexe omgeving, door de nabijheid van zowel een grote industriehaven als een luchthaven", zegt schepen voor innovatie Claude Marinower. "Dat maakt Antwerpen tot de ideale testbodem voor drone-innovaties. Als de medische transporten veilig kunnen verlopen in deze complexe stedelijke context, dan kunnen ze ook succesvol worden geïmplementeerd in andere steden en regio's"

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page