top of page
  • Foto van schrijverJürgen X-Drones

Drone-marktleider DJI werkt aan een smartphone-app waarmee je kan zien waar drones vliegen

DJI wil de drone-trackingtechnologie voor elke burger met een smartphone gratis beschikbaar stellen. Via wifi krijg je in de app niet alleen te zien dat er binnen een straal van 1 kilometer een drone rond vliegt, maar ook het identificatienummer van de drone, de locatie, de hoogte, de snelheid en de vliegrichting. Daarenboven kan je de soort droneopdracht terugvinden, bijvoorbeeld 'opmeten van plat dak i.f.v. offerteaanvraag'.


Afhankelijk van goedkeuring door luchtvaartautoriteiten zou de app in 2020 beschikbaar moeten komen.  Deze app komt er omwille van de Europese dronewetgeving die medio 2020 van kracht gaat. Deze verplicht elke professionele dronegebruiker om via de drone een signaal uit te sturen, zodat de locatie van de dronepiloot en de reden van de vlucht bekend wordt gemaakt.


De nieuwe DJI-app zal gratis en voor iedereen te downloaden zijn en richt zich niet alleen op het tracken van DJI-drones. Ook drones van andere merken die in de laatste jaren op de markt verschenen, zullen zichtbaar zijn.


Wi-Fi Aware

De DJI-technologie maakt gebruik van wifi-signalen van de drones zelf om de drones te tracken. De app vereist daarvoor een Wi-Fi Aware-smartphone die zonder inloggen op een traditioneel netwerk een wifi-verbinding kan maken om data uit te wisselen. Onder meer veel recente Samsung- en Google Pixel-telefoons ondersteunen Wi-Fi Aware.


118 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page